webdesign SJT/multimedia
Sparrenlaan, Baarn

Bij deze verbouwing is dicht bij de oorspronkelijke vormgeving gebleven. Om meer binnenruimte te maken is van deze twee-onder-een-kapper de bestaande mansardekap gelift en gedraaid. Door het liften ontstaat er een extra woonverdieping en door het draaien ontstaat er een goede aansluiting op het buurpand, vergelijkbaar met hoe andere panden in de omgeving aansluiten op hun buren.

Het pand is van binnenuit opnieuw gefundeerd en heeft een dragend spouwblad binnen de oorspronkelijke halfsteense buitenwanden gekregen. De zolderruimte heeft op beide kopgevels enigszins verdiepte vensters, waardoor het overstek wordt benadrukt en er royaal daglicht binnenvalt. De erker is geheel vernieuwd en in vorm en verhouding gebracht met de erker van het buurpand. De originele belijning in het stucwerk is in ere hersteld en is over het gehele pand rondgezet.


Vorige 16 van de 21 Volgende