Gerverscop, Harmelen

Voor het snelgroeiende IT-bedrijf Agis zijn twee nieuwe kantoorgebouw ontworpen, het Zomerhuis en de Hooiberg. Deze staan bij de monumentale boerderij Baron van Wassenaerhoeve uit 1889, waarin het bedrijf oorspronkelijk was gehuisvest.

De nieuwe panden vervangen de oude werktuigenloods en hooiberg, waarvan de vorm de inspiratiebron vormde voor de nieuwbouw.  Bij het Zomerhuis helt de gevel aan de erfzijde enigszins over, wat wordt versterkt door het uitkragende zinken dak.  Via dakramen en glazen loopvlakken in de binnengangen valt het daglicht tot diep in de kelder. De Hooiberg heeft een gesloten onderbouw met een daarop een glazen vensterkrans. Het zinken dak wordt ondersteund door stalen roedes, die vroeger werden gebruikt om het dak van de oude hooiberg langs omhoog en omlaag te bewegen.

De gevels bestaan uit rood verticaal houten opdekwerk met anracietkleurige kozijnen. De daken zijn strak gedetailleerd met zeer scherpe dakranden. Beide panden zijn volledig onderkelderd, met lichtinval via beloopbare lichtstraten. Het dakvlak aan de zuidzijde van het Zomerhuis is volledig bekleed met zonnepanelen.

Een vervolgproject voor een duurzame proefstal is in voorbereiding.

< naar alle projecten