Mijn naam is Gert-Jan van Ginneke en ik werk sinds 2010 als zelfstandig architect. Daarvoor heb ik over een periode van zestien jaar gewerkt in dienst van landelijk en internationaal opererende architectenbureaus. Daar heb ik uitgebreide ervaring opgedaan in het ontwerpen, begeleiden en organiseren van uiteenlopende projecten. Als projectleider, en later als projectarchitect, heb ik gewerkt aan diverse bouwwerken, variërend van woongebouwen tot winkelcentra en van musea tot gerechtsgebouwen.

Naast het werk maakte ik in eigen beheer ontwerpen voor diverse uitbouwen en verbouwingen. Het kleinschalige en het zelfstandige karakter daarvan sprak me erg aan en veroorzaakte de kriebel tot het starten van een eigen bureau. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van Van Ginneke architectuur, gehuisvest in het onder eigen architectuur verbouwde woonhuis in Baarn.

Contracten zullen worden opgesteld en afgesloten volgens de regelingen in de DNR2011. Dit behelst onder andere algemene voorwaarden, een model-basisopdracht en een standaardtaakbeschrijving. Voor consumenten wordt de CR2013 aangehouden, een regeling die is gericht op kleinere opdrachten.
Op aanvraag zijn de DNR2011 en CR2013 als pdf-bestand verkrijgbaar.