Ypendael, Baarn

Voor dit woonhuis in het beschermd dorpsgezicht van het Wilhelminapark in Baarn is een uitbreiding gemaakt die het bestaande woonhuis verbindt met de vrijstaande garage. De woonkamer is naar achteren verlengd met een open woonkeuken. De garage is verbouwd tot slaapkamer met badkamer, toegankelijk vanuit de woonkeuken. Het puntdak van de garage wordt vervangen door een mansardekap, passend bij het woonhuis. De kap wordt ook hoger, zodat er stahoogte komt op de zolderverdieping. Deze staat in open verbinding met de slaapkamer via een vide aan de tuinzijde. Daar zorgt een hoekkozijn voor een mooi uitzicht op de tuin.

De gevels hebben wit stucwerk op een antracieten plint met erboven een terugliggende houten gevelbekleding van smalle verticale delen. Deze loopt naar beneden toe door langs de puien in de achter- en zijgevel en vormt samen met de luifel van de terugliggende achtergevel een beschut terras, dat enigszins verhoogd ligt ten opzichte van de tuin.

Later is achterin de tuin een tuinhuis gerealiseerd, met een beschutte zitplek en berging. Dit heeft een mansardekap, zoals de kappen van het woonhuis en is voorzien van een luifel, zoals de uitbreiding van het woonhuis.

< naar alle projecten